Китай ще тества всеки жител на 4,7-милионен град в опит да не

...
Китай ще тества всеки жител на 4,7-милионен град в опит да не
Коментари Харесай

Цял град с 4,7 милиона население ще бъде тестван в Китай заради 1 случай на коронавирус |

Китай ще тества всеки гражданин на 4,7-милионен град в опит да не допусне ново разпространяване на ковид. Мащабната акция стартира след единствено един потвърден новозаразен в град Кашгар в самостоятелната област Синцзян.

Плановете са цялото население на града да бъде тествано за по-малко от седмица. Дотук посредством всеобщия скрининг са открити още 137 безсимптомни носители на ковид, съобщи Би Би Си.

В Синцзян живее многочислено уйгурско население, за което правозащитници сигнализират, че е обект на гонене от управляващите в Пекин.

В град Кашгар учебните заведения са затворени, а жителите не могат да напущат обитаемото място в случай че не покажат негативен резултат от тест.

Първият нов регистриран случай на COVID-19 в града е бил на жена, която не е имала признаци. Тя работи във фабрика за дрехи в покрайнините на града. Според локалните медии тя е била тествана профилактично. Това е и първият позитивен случай в континентален Китай за последните 10 дни.

Безсимптомните носители не се броят към формалната статистика на инфектираните в Китай, съгласно която доказаните инфекции в страната от началото на пандемията са 85 810, разяснява Би Би Си. Смъртните случаи са 4634.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР